Gründeruka Vestfold - 2019
Målet med Gründeruka er å skape begeistring for gründere og nyetablerere, innovasjon og entreprenørskap i Vestfold.

Onsdag - GRünderiet/DHUB - Sandefjord

Onsdag


Påmelding håndteres av Eventbrite.com

Sted: Gründeriet/Dhub - Rådhusgata, Sandefjord

Tema: “Kapitalinnhenting - ulike løsninger”

Målgruppe:  «Bedrifter som trenger kapital»

09.00  Velkommen

Næringssjef i Sandefjord Jan Erik Hvidsten ønsker velkommen

09.10  “Tiltrekk investorer til din virksomhet”

v/Beate Engelschiøn, Money Penny, Daglig leder

09:50  pause

10.05 ”Veien til der vi er i dag”

v/Martin Lang, My Food Office, Daglig leder

10.35  Pause

10.45  “Der Gode ideer vokser seg store - Startskuddet”

v/Lars Marthinsen, DNB Sales Development

11.15  “det nye NETTVERKSSAMFUNNET for start-, Scaleup’s og investorer

v/Fredrik B. Werpen, Go2b (gründer)

11.30  LUNSJ & Mingling på DHUB

Vi rusler over fra Gründeriet til Dhub for å få servert lunsj

12.30  “Noen råd og forslag fra et investorståsted” 

v/Per Lorange, Lorange Network, Editor-in-Chief

13.00  Gründer & Investor erfaringer

(Følg med på Facebook - de vil bli presentert her)

14.00  Pause

14.15  ”Crowdlending er det aktuelt for deg”

v/Geir Atle Bore, Fundingpartner, CEO/Co-founder

14.45  “Hvordan få hjelp i kritisk fase - virksomheter med Vekstambisjoner”

v/Karl-Ludvig Mauland, Evolver by BDO, Daglig leder


15:15 Hacienda Film

v/Dag Mykland, Hacienda Film, CEO


15:30 Vel hjem

 
 
pIIgyAWD_400x400.jpg

Beate Engelschiøn

Beate Engelschiøn er økonomisk rådgiver, foredragsholder og leder av kvinnegruppen MoneyPenny Norge, der de jobber for å øke kvinners kompetanse om aksjer og investeringer. Hun investerer selv i startups privat og gjennom familieselskapet FRInvest.

Beate tar for seg hvordan du som gründer kan gjøre deg attraktiv for investorer og finne akkurat den investoren som er rett for din virksomhet.

Det hjelper ikke å ha verdens beste idè, hvis du ikke klarer å selge konseptet og deg selv til de rette personene.

profilbilde.jpg

Lars Marthinsen

Lars Marthinsen, 48 år og sitter på DNB sitt hovedkontor i Oslo. Jobber med finansieringsløsninger til bedriftsmarkedet i DNB og har ansvaret for crowdfunding.

Lars skal prate om de ulike formene for crowdfunding og hvordan bedrifter kan benytte denne finansieringsformen i de ulike fasene i selskapets utvikling. Vil fortelle om DNBs egen crowdfundingplattform Startskudd, og gi noen tips og råd om hva som kreves for en vellykket kampanje.

Geir Atle Bore.jpg

Geir Atle Bore

Geir Atle er gründer og daglig leder i FundingPartner og har bakgrunn som juniorpartner i McKinsey og Goldman Sachs. Han er utdannet ved NHH og har en MBA fra Darden, University of Virginia. Geir Atle er også leder av Norsk Crowdfunding Forening.

Lånebasert folkefinansiering eller Crowdlending som det også kalles, har blitt enormt stort i land som England og USA og nå har det kommet til Norge. Hvordan fungerer denne nye formen for finansiering? Hva slags bedrifter er det aktuelt for? Hva skal en gjøre for å øke sannsynligheten for å søke om det? Og er det trygt å investere gjennom crowdlending som privatperson?

Karl-Ludvig Mauland.jpg

Karl-Ludvig Mauland

Karl-Ludvig er daglig leder i Evolver by BDO, og vil presentere hvordan Evolver som ny aktør i markedet for startups ser for seg å bidra i en kritisk fase for virksomheter med vekstambisjoner.

Evolver ønsker å hjelpe gründere med å frigjøre tid til å jobbe med det som er viktigst for bedriften. Ved å frigjøre tid fra rapportering, søknader og arbeid med å hente penger, vil gründerne kunne bruke mer tid på idéutvikling og kommersialisering.

Evolver tilbyr i sitt Evolverprogram kapital i kombinasjon med tilgang til hele BDOs nasjonale og internasjonale nettverk. I tillegg kan startupene trekke på kompetanse fra alle BDOs tjenesteområder.

Profilbilde Per Lorange.png

Per Lorange

Per Lorange er redaktør for Lorange Network, et digitalt fellesskap for bedriftseiere, entreprenører, bedriftsledere og større private investorer. Han er også daglig leder for S. Ugelstad Invest, et familieeid investeringsselskap med investeringer innen eiendom og shipping, og med aktive engasjementer i flere vekstselskaper og mindre bedrifter. Han er siviløkonom fra NHH og cand.philol. fra Universitetet i Oslo.

0.jpg

Fredrik B. Werpen

Fredrik er utdannet jurist og har jobbet over 10 år med å utvikle og bygge opp ulike prosjekter og selskaper. De siste årene har jeg jobbet mest med kunstig intelligens (AI), spesielt innenfor språkforståelse (NLP). Han har erfaring fra teknologiutvikling (AI, blockchain,IoT, cloud mm),advokatbransjen, eiendomsutvikling, finans og innovasjon. Starter selv virksomheter og hjelper andre med å starte eller utvikle sine ideer/virksomheter.

Nå skal han presentere det nye nettsamfunnet Go2b som er for start-, scaleups og investorer.

Dag Mykland.jpg

Dag Mykland

Dag var med å starte Hacienda Film for snart 6 år siden.

Selskapet skaper engasjerende kunnskapsformidling på film og utfordrer kunder strategisk rundt publisering og distribusjon.

Siden oppstarten har de produsert et hundretalls korte informasjon og kampanje filmer, samt flere dokumentarer og web-serier. De har vært nominert og vunnet både norske og internasjonale priser. Samtidig opplever man at konkurransen om de gode ideene er økende og ikke minst er betalingsviljen begrenset. Alle vil ha mer og helst for mindre.

Martin Lang.jpg

Martin Lang

MyFoodOffice lar matprodusenter få full kontroll over innholdet i sine produkter. Med utgangspunkt i en unik database over ingredienser, sørger vi for at små og mellomstore bedrifter får verktøyene de trenger for å øke innovasjonen, styrke etterlevelsen av matlovgining, og bedre lønnsomheten.

Martin Lang er del av gründerteamet og har selv vokst opp i et bakeri. Han vet av egen erfaring hva det vil si å sørge for gode verktøy i matbedrifter som frigjør tiden og øker innsikten så ledelsen får et godt styringsgrunnlag. Bedriften har i dag en ledende posisjon i norsk bakerbransje og utvider stadig teamet sitt. Du kan lese mer om oss HER


Les resten av programmet

*Det kan bli endringer i programmet.

 Tirsdag | Onsdag | Torsdag